marți, 21 mai 2013

Gradini frumoase si terapeutice- Toskana Garten!


Inca din cele mai vechi timpuri, gradina a reprezentat un spatiu sacru, de meditatie, relaxare si detasare. Efectele terapeutice pe care plantele le exercita o gradina asupra omului sunt si ele recunoscute de mii de ani.
O tara cu traditie in amenajarea gradinilor in scopuri terapeutice este Japonia. In cultura japoneza exista asa numitele gradini zen. Acestea sunt construite folosind pietrisul foarte fin, plantele si apa in mod simbolic, astfel incat vizitatorul gradinii sa fie influentat subliminal, ajutandu-l sa se scufunde in propria constiinta.
Unii cercetatori sunt de parere ca, initial aceste gradini zen erau amenajate de calugari ca locuri de meditatie. In mod simbolic, aceste gradini reprezinta spiritul care atinge starea de iluminare, in care acesta este in armonie cu tot ceea ce il inconjoara. Spiritul este ca si aspectul gradinii: ordonat, disciplinat si linistit, atingand perfectiunea.
Acest concept de gradina in armonie cu spiritul si stilul de viata a fost asimilat si de Toskana Garten, compania din Alba, specializata in amenajarea spatiilor verzi si distributia de accesorii pentru ingrijirea gradinii.
Fiecare proiect al companiei Toskana Garten este unic, fiind personalizat in functie de cerintele clientului. Astfel, se creaza o relatie de colaborare intre aceasta si client, care este implicat activ in crearea propriei sale gradini.
Orice fantezie in domeniul amenajarii gradinii dumneavoastra poate sa ia viata datorita serviciilor impecabile pe care Toskana Garten vi le pune la dispozitie.
Astazi, medicina recunoaste stiintific efectele terapeutice pe care o gradina le exercita asupra omului. Asa au aparut gradinile terapeutice. Acestea presupun o terapie in care pacientul este angrenat in amenajarea si intretinerea unei gradini. Bolnavii de cancer, Alzheimer sau pacientii clinicilor de dezintoxicare din toata lumea beneficiaza de efectele benefice ale acestor gradini.
Acestea sunt amenajate de peisagisti, psihologi si medici care isi unesc eforturile pentru a crea un spatiu-medicament pentru pacienti.
Relaxarea intr-o gradina frumoasa are un efect pozitiv asupra emotiilor noastre si ne ofera o stare de bine. Petrecerea timpului in natura echilibreaza ritmurile cardiace, ajuta la scaderea tensiunii si la absorbtia de vitamina D in organism. Plimabarile prin gradina ajuta foarte mult la reducerea stresului.
Va doriti o gradina speciala, amenajata  dupa dorintele dumneavoastra, intr-un timp foarte scurt si la preturi accesibile? Va recomandam  Toskana Garten. Aceasta este una dintre cele mai bine cotate companii din tara in domeniul peisagisticii.
 Lucrarile de amenajare a gradinii constau in pregatirea pamantului pentru plantare, igienizarea solului, completari cu pamant, montarea sistemelor automate de irigatie si decorarea cu accesorii de gradina. De la felinare si ghivece, la cascade si arcade din fier forjat, compania detine toate accesoriile necesare pentru a oferi gradinii dumneavoastra un aspect feeric.
Ceea ce este special la cei de la Toskana Garten este felul in care trateaza fiecare proiect, si anume in armonie cu stilul si activitatile beneficiarului, dar si in concordanta cu imobilul, care trebuie pus in evidenta. Scopul proiectului este acela de a conferi bunadispozitie spiritului si fizicului celor care petrec timp in gradina.
Pentru a afla mai multe in legatura cu amenajarea gradinilor de catre Toskana Garten, va invitam sa accesati urmatorul link.

Toskana Garten

Adresa: Romania, Alba, Alba Iulia, DN1, nr. 6
Telefon: 0722 870 248



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu