joi, 30 mai 2013

Eleganta si confort: Pensiunea Marylou


Alba Iulia este un oras cu o istorie extrem de bogata si interesanta. Orasul este locuit inca din vremea dacilor, cand aici se afla un important centru politic, economic si social numit Apulon.
In perioada Daciei Romane, orasul a preluat denumirea de Apulum si a ramas in continuare unul dintre cele mai mari asezari din zona.
Secole mai tarziu, cand Stefan I al Ungariei trece la catolicism, Episcopia Catolica a Transilvaniei este stabilita la Alba Iulia. In acest scop este zidita in secolul al XIII-lea, Catedrala Romano-Catolica, una dintre cele mai valoroase piese de arhitectura medievala din Transilvania. Edificiul marcheaza perioada de tranzitie dintre stilul roman si cel gotic, continand elemente din ambele.  Catedrala Romano-Catolica este un monument impresionant, care surprinde intotdeauna placut vizitatorii sai. In aceasta catedrala este inmormantat celebrul guvernator al Ungariei, de origine romana, Ioan Huniade. Acesta a locuit o perioada in acest oras, intarind si extinzand zidurile cetatii.
Alba-Iulia a fost capitala principatului tarnsilvanean intre 1541 si 1690. In aceasta perioada, orasul a atins una dintre cele mai infloritoare perioade ale sale atat din punct de vedere economic, cat si cultural. In aceasta perioada este infiintata prima Academie cu scopul de a oferi locuitorilor sansa la o educatie superioara.
 Biblioteca Bathyani este construita in perioada imedita urmatoare. Un edificiu exponent al barocului transilvanean, cladirea a primit destinatia de biblioteca in vremea episcopului Ignatiu Bathyani, un bibliofil convins. In anul 1791 biblioteca inaugureaza in cladirea sa, primul observator astronomic de la noi din tara.
Atunci cand Mihai Viteazul a unit, pentru o scurta perioada cele trei Tari Romanesti, a stabilit capitala la Alba Iulia. Astazi se mai poate vizita Palatul Princiar in care a locuit voievodul roman in timpul sederii sale in cetatea Alba.
Bineinteles unul dintre principalele motive pentru care este cunoscuta Alba Iulia este momentul unirii Transilvaniei cu Romania, in 1918, cand aici s-a semnat si proclamat in fata a peste 100.000 de oameni, Declaratia de Unire. Aceasta a fost semnata in Marea Sala a Unirii, care poate fi vizitata si astazi si care poarta memoria acestui moment mai departe, prin expunerea drapelelor si cocardelor purtate de participantii la eveniment, documentele redactate in acele zile si mobilierul de epoca.
Alba Iulia este un oras care povesteste o parte importanta din istoria Romaniei. Este un oras cu un potential turistic dezvoltat, prin multitudinea de monumente istorice de care dispune.
 Pentru cei care doresc sa cunoasca indeaproape aceasta istorie, Pensiunea Marylou ofera servicii de cazare la una dintre cele mai cochete si rafinate pensiuni din oras. Pensiunea este de 4 stele si ofera clientilor sai un dublu confort prin asezarea sa strategica: acela al linistii si intimitatii si totodata vecinatatea cu cele mai importante obiective de vizitat in oras.
Pensiunea detine 8 camere duble, un restaurant cu doua saloane clasice, sauna, parcare proprie in curte si supraveghere permanenta.
Marylou detine 4 camere twin (camere duble, dar cu paturi separate) dotate cu baie proprie cu cada, internet wireless, minibar, cablu TV, aer conditionat, canapea extensibila. Camerele sunt decorate cu mult bun gust, intr-un stil clasic si elegant.
Pensiunea Marylou va invita sa descoperiti orasul Alba Iulia in timp ce va relaxati si va rasfatati intr-o atmosfera extrem de placuta!

Pensiunea Marylou
Adresa:  Romania, Alba, Alba Iulia, Str. Lalelelor, nr.18
Telefon: 0731 325 310


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu