miercuri, 1 mai 2013

Cabana Cotul Ariesului


Romania este o tara minunata pentru iubitorii de natura. Ea detine un relief variat, divers si unic in lume. De curand, tara noastra a inceput sa fie un punct de atractie pentru foarte multi turisti din toata lumea. Una dintre regiunile cele mai pretioase din punct de vedere turistic este vestul tarii, cu superbul platou pe care il formeaza muntii Apuseni.
Muntii Apuseni, sau Muntii verzi cum au mai fost ei numiti deoarece sunt acoperiti de paduri si pasuni, prezinta unele dintre cele mai spectaculoase peisaje. Aici se gasesc inca suprafete intinse de padure virgina si natura salbatica. Regiunea este traversata de mai multe rauri si parauri care transforma peisajul intr-unul de vis: defilee, pesteri si canioane.
Una dintre cele mai spectaculoase zone din regiune este Valea Ariesului. Aceasta este situata in inima muntilor Apuseni si este traverasta de raul Aries. Cursul acestui rau formeaza un relief impresionant, strabatut de vai incantatoare si zeci de pesteri impresionante. Pestera Scarisoara este cea mai cunoascuta si frumoasa pestera din zona centrala a Apusenilor.
Valea Ariesenilor este populata de moti, care pastreaza inca o viata traditionala, marcate de obiceiuri si datini strabune. Unul dintre obiceiurile folosite de zeci de generatii este cantatul la bucium. Buciumul este un instrument in forma unui con lung de pana la 5 metri, din lemn. Motii folosesc acest instrument pentru a comunica si a trimite semnale vecinilor sai dintr-o vale mai joasa, sau de pe un versant apropiat. Motii sunt cunoscuti ca fiind vanjosi, curajosi, tacuti si rabdatori. De-alungul timpului, acestia au migrat spre pasuni din ce in ce mai inalte, deoarece vaile au devenit prea aglomorate. Initial, ciobanii migrau doar pe timpul verii spre platourile inalte ale Apusenilor, ulterior insa au inceput sa-si construiasca locuinte in care sa poata sta si pe timp de iarna formand astfel mici asezari pitoresti in inima muntilor.
Comuna Vadul Motilor este o astfel de asezare. Aceasta este situata in nord-vestul judetului Alba, la poalele Muntelui Mare. Vadul Motilor reprezinta un loc autentic in Romania si un loc care trebuie vazut pentru a putea cunoaste mai bine tara noastra. Cand vizitam aceste zone nu ne simtim ca niste turisti ci mai degraba niste musafiri in casele unor oameni blanzi si foarte primitori. Ospitalitatea localnicilor este renumita in toata tara.
O astfel de gazda primitoare este Cabana Cotul Ariesului. Cabana isi intampina oaspetii ca pe niste prieteni dragi si se asigura pe toata perioada sederii ca acestia sa se simta cat mai bine. Constructia cabanei este un proiect reusit de imbinare a elementelor traditionale cu cele moderne. Cabana dispune de 14 camere de cazare cu paturi duble si matrimoniale, baie proprie cu dus, uscator de par, televizor, mini-bar si acces la internet.
Baile sunt moderne si decorate cu accesorii cromate alese atent. Intregul design al camerelor este o imbinare intre traditionalul sugerat de mobila facuta in intregime din lemn si comfortul oferit de accesoriile moderne. Camerele de la etaj au balcon, astfel incat oaseptii sa se poata bucura de aer curat si priveliste frumoasa.
Cabana este dotata cu parcuri de joaca pentru copii, casute din piatra construite in dreptul raului Aries, la umbra copacilor, unde se pot face gratare in aer liber si zone de promenada cu gradini.
Cabana Cotul Ariesului este locul ideal pentru a petrece o vacanta minunata alaturi de familie si cei dragi. Pentru mai multe detalii, accesati acest link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu